• Leu / EUR4.7538
  • Leu / GBP5.5344
  • Leu / USD4.2013
Eveniment

Primăria Capitalei desfiinţează 4 administraţii din subordine: USR precizează că angajaţii acestor instituţii urmează să fie concediaţi

Primăria Capitalei desfiinţează 4 administraţii din subordine: USR precizează că angajaţii acestor instituţii urmează să fie concediaţi

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

18 oct 2018

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, joi, desfiinţarea a patru instituţii din subordinea PMB, precum Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri, a Cimitirelor şi cea a Fondului Imobiliar. USR precizează că angajaţii acestor instituţii urmează să fie concediaţi.

Potrivit proiectului care s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară, şi care a fost aprobat de consilieri, se prevede ca în termen de 90 de zile de la aprobarea acestei hotărâri, cele patru instituţii să fie desfiinţate.

De asemenea, în termen de 30 de zile, potrivit proiectului de hotărâre, instituţiile ce urmează să fie desfiinţate sunt obligate să declanşeze procedurile de disponibilizare a unui număr de 1.300 de posturi. În expunerea de motive a proiectului, jusitificarea desfiinţării acestor instituţii este evitarea „paralelismului”, în contextul în care există deja companii municipale cu aceleaşi atribuţii. De altfel, atribuţiile instituţiilor ce urmează să fie desfiinţate vor fi preluate de noile companii municipale.

„PMB desfiinţează Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar. Este un proiect de hotărâre pe care Gabriela Firea îl pune pe ordinea de zi suplimentară, cu mai puţin 24 de ore înainte de începerea şedinţei CGMB. Oamenii care încă mai lucrează acolo vor rămâne fără loc de muncă”, a precizat Roxana Wring (USR) pe pagina sa de Facebook.

Potrivit consilierului USR, motivul pentru care PMB intenţionează să desfiinţeze aceste instituţii ar fi că „sunt mai greu de controlat”.

„Acesta este încă un pas pe calea predării Bucureştiului pe mâna găştilor din Voluntari. Gabriela Firea desfiinţează patru administraţii importante pentru Capitală pentru a da de lucru companiilor municipale. Motivul: aceste administraţii sunt mai greu de controlat decât companiile conduse de prietenii şi clienţii politici ai PSD”, a mai precizat Wring.

 

Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7538
Diferență: 0,061
Ieri: 4.7509
Azi: 4.2013
Diferență: 0,0595
Ieri: 4.1988
Azi: 5.5344
Diferență: 0,3118
Ieri: 5.5172
Azi: 4.2284
Diferență: 0,2299
Ieri: 4.2187