Eveniment

Primarul din Alba Iulia susţine Alianţa Vestului: Este ”răspunsul politic” către un guvern ”care încă vrea să producem energie cu cărbuni şi să circulăm pe uliţe in loc de străzi

Primarul din Alba Iulia susţine Alianţa Vestului: Este...

Autor: Dragos Suciu

12.12.2018, 14:09 193

Mircea Hava transmite, într-un răspuns dat miercuri la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, că relaţia municipiului Alba Iulia cu cei care au format această alianţă, respectiv oraşele Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca, are un trecut solid şi un viitor pe măsură.

”E o tradiţie a vechiului mod de lucru din Transilvania, cu faţa spre vecini şi Europa. Această sudură a unor oraşe importante din România este, dincolo de nevoia de a consolida dezvoltarea comună, răspunsul politic către un guvern care încă vrea să producem energie cu cărbuni şi să circulăm pe uliţe in loc de străzi. Îi susţin necondiţionat, iar când va fi cazul să punem umărul cu experienţa noastră in fonduri europene vom răspunde prezent”, arată Mircea Hava.

Primarul susţine că se află într-un dialog permanent cu Sibiul, oraş care vrea să adere la Alianţa Vestului.

”Suntem într-un dialog permanent cu Sibiul şi alte oraşe din centrul ţării şi nu cred că va trece mult până această alianţă va fi pe cât de mare, pe atât de utilă ţării şi oamenilor. Nimeni nu face asta pentru că ne credem altcumva sau cu scopul unei guerille imaginate de unii pentru a redesena harta. Pur şi simplu pentru că toţi ne dorim mai mult pentru România şi vrem să fim o voce care contează în Europa”, transmite Mircea Hava.

Aderarea Sibiului la Alianţa Vestului, lansată de primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea, ar fi oportună dacă Alianţa acceptă extinderea ariei obiectivelor şi pentru regiunea centru, declara marţi primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, sâmbătă, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.