Eveniment

Primarul oraşului Mioveni a fost reţinut după ce ar fi acceptat 30.000 de euro pentru angajarea unui medic

Primarul oraşului Mioveni a fost reţinut după ce ar fi...

Autor: Mediafax

05.10.2023, 10:04 41

Primarul oraşului Mioveni, din judeţul Argeş, a fost reţinut după ce ar fi acceptat 30.000 de euro pentru angajarea unui medic. Georgescu Ion a fost prins când dădea înapoi prima tranşă din şpagă, pentru că nu a reuşit să îşi ţină promisiunea.

Procurorii DNA Piteşti au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a primarului oraşului Mioveni, judeţul Argeş, pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Georgescu Ion este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Miercuri, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO