Eveniment

Primarul Sectorului 6: Şoferii vor putea parca noaptea în parcările acoperite ale hipermarketurilor

Primarul Sectorului 6: Şoferii vor putea parca noaptea...

Autor: Gabriela Ghitcuta

16.01.2017, 16:39 3413

"La ora 10.00, astăzi (n.r.-luni), am avut comandament la nivel local unde am invitat toţi reprezentanţii hipermarketurilor din sector cu parcări acoperite. Am ajuns la înţelegerea de a permite, pe timp de noapte, accesul cu autoturisme a persoanelor care locuiesc în proximitate, să parcheze în locurile respective. A fost un gest pe care cred că ar trebui să-l facă toate companiile care investesc în Bucureşti", a spus primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, la şedinţa comandamentului de iarnă organizată la sediul Primăriei Capitalei.

Anunţul edilului vine în contextul în care, de luni, toate maşinile care blochează transportul în comun sau căile de acces vor fi ridicate de o platformă destinată acţiunilor de urgenţă, după ce mai mulţi şoferi au parcat pe liniile de tramvai sau troleibuz în ultimele zile.

"O parte dintre conducătorii auto au înţeles să îşi lase maşinile pe lina de tramvai, troleibuz. Azi dimineaţă am avut un astfel de caz, linia de troleibuz 70 a fost blocată două ore de un autoturism în zona Basarabia. (…) Începând de astăzi, toate maşinile care vor bloca transportul în comun sau alte căi de acces vor fi ridicate până la aprobarea normelor de către o platformă aflată la administraţia străzilor şi care va putea să acţioneze urgent.(…) Fac apel la operatorii de salubritate să cureţe în totalitate banda 1. Mai sunt porţiuni de banda 1 care nu sunt eliberate. (…) Cu privire la reclamaţiile în legătură cu gropile care s-au format, Administraţia Străzilor nu a avut contract de mentenaţă în ultimii doi ani. Avem acum un astfel de contract şi, în regim de urgenţă, va trece la repararea şi plombarea gropilor. Imediat dupa ce se înlătură şi stratul de zăpadă din această săptămână se trece la reparaţii. Se intervine chiar de azi, am dat deja în lucru unele zone, se repară în regim de urgenţă", a declarat Gabriela Firea la sediul Primăriei Capitalei unde a fost convocat comandamentul de iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24