Eveniment

Primul mare oraş care se închide: Timişoara introduce carantina de noapte

Primul mare oraş care se închide: Timişoara introduce carantina de noapte

Autor: Laura Buciu

27.09.2021, 15:23 5629

Rata de incidenţă la 14 zile în Timişoara a atins, luni, 7.15 la mia de locuitori, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis restricţii grele, între care carantina de noapte în weekend, interzicerea evenimentelor şi închiderea restaurantelor.

Timişoara are rată de incidenţă, luni, de 7.15 la mie.

CJSU Timiş a decis restricţiile pentru incidenţa dintre 6 şi 7.5 la mie.

Astfel, se închid restaurantele, cafenelele, sălile de fitness, bazinele de înot. Nu mai sunt permise evenimente în spaţiu liber, nici în spaţiu închis. Nu mai pot fi organizate nunţi sau alte evenimente private. Evenimentele sportive sunt anulate.

Circulaţia în afara locuinţei este interzisă în weekend pe timp de noapte pentru persoanele pentru care nu au trecut 10 zile de la vaccinare. Tot în weekend magazinele se închid la ora 18, iar de la această oră, până la 5 dimineaţa este permisă doar livrarea la domiciliu.

Masca devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor pentru persoanele care staţionează în acest perimetru şi pe o rază de 25 de metri în jurul unor spaţii publice, precum pieţe, spaţii comerciale, spitale etc.

Deocamdată şcolile din Timişoara rămân deschise pentru că vineri rata de infectare era de 5,68 la mia de locuitori, iar ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei prevede că şcolile trec în online după depăşirea pragului de 6 la mie raportat la ultima zi de vineri.

Decizia CJSU Timiş intră în vigoare de marţi.

AFACERI DE LA ZERO