Eveniment

Probleme pentru Musk: Lansarea rachetei SpaceX Starship a fost oprită în ultimul moment şi nu va fi reluată luni

Probleme pentru Musk: Lansarea rachetei SpaceX Starship a...

Autor: Petru Mazilu

17.04.2023, 16:56 382

Lansarea rachetei SpaceX Starship a fost oprită în ultimul moment şi nu va fi reluată luni, au anunţat reprezentanţii companiei conduse de Elon Musk.

Racheta nu va mai fi lansată luni, au anunţat cei de la SpaceX, potrivit BBC. Echipa SpaceX a anunţat mai devreme că lucrează la o „problemă de presurizare" şi că lansarea va fi amânată dacă aceasta nu va fi rezolvată.

Informaţia a fost confirmată şi de Elon Musk. Proprietarul SpaceX a dezvăluit pe Twitter că o „supapă de presurizare pare să fie blocată". Inginerii analizează problema şi încearcă să o remedieze. Totuşi, va fi nevoie de cel puţin 48 de ore pentru a reseta racheta şi a putea încerca o nouă lansare.

În paralel, specialiştii continuă pregătirile pentru lansare sub forma unei „repetiţii generale". Antrenamentul include încărcarea rachetei cu combustibil.

Exerciţiul va fi oprit cu zece secunde înainte de lansare. Se pare că lansarea se va face miercuri.

Compania SpaceX vrea să facă din Starship un sistem de transport complet reutilizabil pentru astronauţi şi încărcături pe orbita Pământului, pe Lună, pe Marte şi chiar mai departe.

Sistemul este format dintr-o rachetă Starship aşezată deasupra unui propulsor „Super Heavy" cu 33 de motoare. Planul este ca rachetă să parcurgă o orbită completă a Pământului înainte de a reintra în atmosferă şi de a se prăbuşi în largul coastei Hawaii. De asemenea, propulsorul Super Heavy ar trebui să aterizeze în Texas, în apropiere de locul de lansare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO