Eveniment

Producatorul arab de cabluri EIIC ar putea face o fabrica

12.05.2008, 17:45 22

Producatorul de cabluri Emirates International Investment Company (EIIC), din Emiratele Arabe Unite, intentioneaza sa construiasca sase fabrici in mai multe state, printre care si Romania, in urma unei investitii de 1,8 miliarde dirhami (490 mil. dolari), potrivit site-ului arab Business 24-7.
EIIC urmeaza sa construiasca unitati de productie in Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita, Algeria si Vietnam, dar si in Romania, ca urmare a dezvoltarii puternice a activitatilor de constructii in statele respective.
Valoarea lucrarilor de constructii de pe piata locala a crescut in primul trimestru cu 32,2%, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Cu toate acestea, piata constructiilor pierde din ritmul de crestere, arata un raport realizat de analistii Bancpost si publicat luna trecuta, ca urmare a deficitului de forta de munca si a avansului preturilor unor materii prime.
In Romania, Arabia Saudita si Vietnam, planurile de constructie a fabricilor au fost finalizate, fiind selectate si terenurile, a declarat Omar Younis, director general al Electrocab, companie detinuta de EIIC care administreaza unitatile grupului. "Ne-am asigurat o echipa de profesionisti in domeniul cablurilor, care va asigura managementul de calitate al produselor". EIIC produce in fabricile sale cabluri din cupru si din aluminiu pentru tensiune joasa, medie si inalta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO