Eveniment

Producătorul de ambalaje DS Smith finalizează construcţia staţiei de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărneşti, după o investiţie de aproximativ 8,7 mil. euro

Producătorul de ambalaje DS Smith finalizează...

Autor: Alexandra Matei

01.08.2022, 14:46 543

 În perioada următoare, compania va lucra alături de autorităţi la finalizarea procesului de autorizare, astfel încât unitatea să devină operaţională în cel mai scurt timp posibil. @ DS Smith deţine în România un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Otopeni şi Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie la Zărneşti, două fabrici de ambalaje la Ghimbav şi la Timişoara şi trei puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, unde lucrează în total 650 de angajaţi.

Producătorul britanic de ambalaje sustenabile DS Smith anunţă finalizarea construcţiei unei staţii de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărneşti, cea mai mare unitate de producţie a hârtiei din România, ce deserveşte aproape jumătate din piaţa locală.

Investiţia în acest proiect s-a rdicat la circa 8,7 mil. euro, anunţă oficialii companiei, iar prin intermediul ei DS Smith îşi propune să contribuie la minimizarea impactului operaţiunilor asupra mediului, precum şi la creşterea capacitaţilor de epurare.

„DS Smith a găzduit recepţia lucrărilor de modernizare a staţiei de epurare a apelor tehnologice din Zărneşti, unitate ce va deservi fabrica de hârtie, conform Autorizaţiei de Construcţie emise în 2021. Investiţiile realizate în Zărneşti demonstrează, încă o dată, angajamentul nostru faţă de dezvoltarea comunităţii şi a economiei locale. Odată pusă în funcţiune, staţia de epurare ne va permite să ne eficientizăm activitatea – atât din punct de vedere tehnic, cât şi al impactului asupra mediului înconjurător, să creştem capacitatea de producţie a hârtiei şi, în viitor, să creăm perspective pentru noi locuri de muncă”, a transmis Marius Juncanariu, director general al DS Smith Zărneşti.

Acţiunea a avut loc în prezenţa autorităţilor competente – Primăria Zărneşti şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, precum şi a reprezentaţilor companiilor care au executat lucrările civile şi de instalare, respectiv a unei comisii tehnice numite de către DS Smith Paper Zărneşti.

În perioada următoare, anunţă reprezentanţii companiei, DS Smith va lucra alături de autorităţi la finalizarea procesului de autorizare, astfel încât unitatea să devină operaţională în cel mai scurt timp posibil.

În luna mai a anului trecut, DS Smith a anunţat un proiect de investiţii pentru înlocuirea sistemului de canalizare, precum şi modernizarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente din staţii de epurare a apelor tehnologice, cu scopul de a reduce consumul de gaz la nivelul fabricii şi amprenta de dioxid de carbon cu până la 4.500 de tone pe an.

Totodată, aceste echipamente, menţionează reprezentanţii DS Smith, contribuie la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora.

Realizarea integrală a acestui proiect este preconizată pentru anul 2023, în funcţie de perioada necesară eliberării avizelor de către autorităţile de resort.

DS Smith deţine în România un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Otopeni şi Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie la Zărneşti, două fabrici de ambalaje la Ghimbav şi la Timişoara şi trei puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, unde lucrează, în total 650 de angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO