Eveniment

Producţia industrială are un plus de 2,7% la zece luni

Producţia industrială are un plus de 2,7% la zece luni

Autor: Iulian Anghel

15.12.2015, 00:00 43

Producţia industrială a crescut în primele zece luni din an cu 2,7% (serie brută), în ton cu estimările, însă economiştii se aşteaptă la un avans mai consistent în anul următor.

„Pe termen scurt ne aşteptăm la redinamizarea producţiei industriale, pe fondul accelerării investiţiilor productive, proces susţinut atât de relansarea economică europeană, dar şi de consolidarea cererii interne“, arată analiştii Băncii Transilvania, în raportul către investitori. În octombrie 2015, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 1,2% ca serie brută  şi a scăzut cu 0,1%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor INS publicate ieri.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a rămas la acelaşi nivel şi a crescut cu 2,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Producţia industrială din zona euro a crescut peste aşteptări în octombrie, după două luni de scăderi, potrivit datelor publicate ieri de Eurostat care sunt un nou semn că creşterea economică din regiune s-a accelerat spre sfârşitul anului. Eurostat a anunţat ieri că producţia industrială a zonei euro a avansat cu 0,6% în octombrie faţă de luna septembrie şi cu 1,9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO