Eveniment

Proiectele de termoficare continuă. Nicuşor Dan: Încă un kilometru din magistrala Progresu-Ferentari a fost reabilitat

Proiectele de termoficare continuă. Nicuşor Dan: Încă...

Autor: Cosmin Pirv

04.11.2022, 13:57 56

Un nou tronson de un kilometru al magistralei de termoficare Progresu-Ferentari a fost reabilitat şi va fi dat în exploatare, a anunţat primarul general Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, noul tronson face parte din magistrala Progresu - Ferentari, care are o lungime de totală de 12,8 kilometri, şi deserveşte zonele Ferentari, Sebastian, Calea Rahovei. Acesta alimentează 16 puncte termice care asigură furnizarea energiei termice pentru un număr de 241 de scări de bloc, în jur de 10.000 de apartamente, un liceu şi o şcoală.

Investiţia presupune înlocuirea conductelor vechi cu unele noi, preizolate, dotate cu senzori de detecţie a avariilor.

Până acum au fost schimbate conducte pe o lungime totală de 9 km.

Nicuşor Dan susţine că lucrările vor continua şi pe parcursul sezonului rece, iar obiectivul va fi finalizat în primăvara anului viitor.

„De asemenea, luna aceasta au fost demarate şi lucrările de aducere a terenului la starea iniţială, respectiv asfaltarea tuturor perimetrelor afectate de săpături pentru accesul în galeriile de termoficare.
Calea Ferentari, precum şi trotuarele adiacente sunt redate circulaţiei, după finalizarea turnării asfaltului, în zonele în care lucrările de modernizare a reţelei de termoficare au fost finalizate”, a mai anunţat primarul general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO