Eveniment

Propunerea ALDE pentru ministerul Energiei este Anton Anton, fost ministru al Educaţiei

Propunerea ALDE pentru ministerul Energiei este Anton...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

26.01.2018, 12:25 137

Propunerea ALDE pentru ministerul Energiei este Anton Anton, fost ministru al Educaţiei, după ce Toma Pectu, actual ministru al Energiei a anunţat vineri că nu intenţionează să facă parte din viitorul Guvern.

Membru al PNL din anul Anton Anton a fost numit în anul 2005 în funcţia de Secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. A fost numit apoi ca preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică din cadrul MEdCT (2006-2008).

În data de 7 octombrie 2008, Anton Anton a fost propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, semnând decretul de numire a sa în funcţie.

Anton Anton a depus jurământul în faţa preşedintelui a doua zi, Băsescu afirmând : "Sunteţi al patrulea ministru al Educaţiei din actuala legislatură. Sper, şi vorbesc la modul cel mai sincer, sper să fiţi şi ultimul".

În şedinţa de vineri a Biroului Politic Central al ALDE s-a validat lista miniştrilor propuşi de formaţiune, fiind trecut şi Toma Petcu pentru a îşi continua mandatul la Ministerul Energiei.

La finalul şedinţei, Petcu a luat cuvântul şi, invocând probleme de sănătate, a cerut să i se retragă numele de pe listă, susţin sursele citate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO