Eveniment

PROTEST în faţa Parlamentului: Mii de crescători de oi din toată ţara reclamă modificările aduse Legii vânătorii. Incidente au avut loc între jandarmi şi ciobanii care au forţat intrarea în curtea Parlamentului - GALERIE FOTO

FOTO

FOTO

15.12.2015, 14:26 682

Peste 2.500 de crescători de oi protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, la Palatul Parlamentului, unde la un moment dat o parte din aceştia au forţat poarta şi au reuşit să intre în curte, o delegaţie a acestora urmând să meargă la discuţii la Comisia de agricultură.

La ora transmiterii acestei ştiri, numărul protestatarilor depăşeşte 2.500. La un moment dat, o parte a manifestanţilor au forţat porţile Palatului Parlamentului şi au reuşit să intre în curte, unde se află şi acum.
 

Potrivit protestatarilor, ei se împotrivesc noilor reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic, care interzice înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deţine.

Aceştia cer abrogarea noilor norme.

Protestul a fost organizat de mai multe asociaţii de crescători de animale din România, în special de către Agrostar şi Asociaţia crescătorilor şi exportatorilor de bovine, ovine, porcine din România. Potrivit organizatorilor, la manifestaţie ar fi urmat să participe 3.000 de persoane.

Potrivit modificărilor legislative, promulgate recent de preşedintele Klaus Iohannis, ciobanii vor putea deţine la şes un singur câine de pază la stângă, cei de la deal vor avea doi câini, iar cei de la munte trei câini. Legea vine acum şi cu amenzi, de până la 1.500 de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO