Eveniment

PSD anunţă furtuna dacă pierde guvernarea. Mihai Fifor: Planul de guvernare al PNL presupune concedierea a 400.000 de oameni, cota progresivă, creşterea taxelor şi impozitelor. Adio creşteri de pensii

PSD anunţă furtuna dacă pierde guvernarea. Mihai Fifor: Planul de guvernare al PNL presupune concedierea a 400.000 de oameni, cota progresivă, creşterea taxelor şi impozitelor. Adio creşteri de pensii

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

03.10.2019, 11:25 24735

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat, joi, că programul de guvernare propus de PNL va anula măsurile implementate de PSD şi va afecta situaţia românilor, prin reducerea locurilor de muncă sau creşterea impozitelor şi a taxelor. 

„Am văzut ieri programul de guvernare propus de PNL: 400.000 de oameni concediaţi, creşterea impozitelor pe salarii prin introducerea unei cote progresive, desfiinţarea judeţelor şi a 2000 de comune din România. O spune chiar „premierul de compromis” pregătit de Iohannis pentru partidele de opoziţie.”, a declarat Mihai Fifor, joi, într-o postare pe Facebook.

Secretarul general al PSD susţine că viitorul guvern, condus de PNL, va anula măsurile introduse de social-democraţi, anume măririle de pensii şi vor impozita veniturile.

„Toate majorările date de PSD la salarii vă vor fi luate din buzunare sub formă de taxe şi impozite. Spuneţi adio creşterilor de pensii. Iar când veţi avea nevoie de un aviz de la autorităţile locale, veţi merge zeci sau sute de kilometri până la primărie sau la consiliul regional.”, a mai spus Fifor.

Social-democratul a adăugat că liberalii vor reduce locurile de muncă.

„Pe scurt: tăieri! Tăieri de locuri de muncă, tăieri de salarii, tăieri de judeţe şi de localităţi. 1 din 3 bugetari va rămâne pe drumuri (vorbim de medici, profesori, poliţişti, militari etc.)”, a motivat Mihai Fifor.

Fifor a făcut un apel către cetăţeni, de a opri viitorul guvern al Opoziţiei, prin votul din noimebrie, la alegerile prezidenţiale.

„Pregătiţi-vă! Vine Austeritatea! Aveţi o singură şansă să opriţi acest tăvălug: votul pe care îl veţi da la alegerile din noiembrie!”, a conchis Fifor.

Partidele de Opoziţie susţin, în textul moţiunii de cenzură, că Guvernul Dăncilă poate fi numit „guvernul şanselor ratate pentru România”. Totodată, în document este precizat că România a pierdut aproape 6,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate ţării noastre.

O altă „ratare” amintită de partidele de opoziţie în moţiune vizează autostrăzile. Încă un motiv pentru demiterea Guvernului Dăncilă îl reprezintă taxele introduse prin Ordonanţa „Lăcomiei”. Şi noul an şcolar este un argument al Opoziţiei invocat în moţiunea de cenzură.

Dezbaterea şi votul moţiunii urmează să aibă loc joia viitoare, de la ora 10.00.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667