Eveniment

PSD răspunde Comisiei Europene: România nu poate face compromisuri în privinţa dreptului la un proces corect

PSD răspunde Comisiei Europene: România nu poate face...

Autor: Departamentul Politic

07.02.2019, 09:34 72

Social-democraţii au transmis un mesaj Comisiei Europene, joi pe Facebook, afirmând că România, ca stat european, nu poate face compromisuri în privinţa dreptului unui proces corect. PSD a precizat că au lovit în statul de drept completurile ilegale de la instanţa supremă.

„Reprezentanţa Comisiei Europene din România confirmă faptul că, alături de lupta anti-corupţie şi statul de drept, UNIUNEA EUROPEANĂ NU POATE FACE COMPROMISURI ÎN CEEA CE PRIVEŞTE DREPTURILE OMULUI. Iar România ca stat european nu poate face compromisuri în privinţa dreptului la un proces corect, care a fost încălcat sistematic prin completele ilegale de la Înalta Curte. Este deci necesară restabilirea acestui drept din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Completele ilegale de la Înalta Curte au lovit statul de drept, pentru că un stat de drept nu poate exista fără drepturile omului. De asemenea, au compromis lupta anti-corupţie, întrucât au afectat grav încrederea opiniei publice faţă de imparţialitatea actului de justiţie. Nu trebuie criticaţi cei care vin să repare, ci cei care au stricat!”, au arătat social-democraţii, joi pe pagina de Facebook a PSD.

Reacţia PSD vine în conextul în care Reprezentanţa Comisiei Europene în România a redat, pe pagina de Facebook, mesajul preşedintelui CE Jean Claude Juncker, de la Ateneul Român, privind drepturile omului, după ce şi PSD a făcut referire la aceleaşi declaraţii, dar fără a da citatul complet ce face referiri şi la statul de drept.

Menţiunea vine după ce partidul condus de Liviu Dragnea a postat miercuri un mesaj pe pagina de Facebook, fiind citat acelaşi discurs al preşedintelui Comisiei Europene, dar în care se arăta:

"OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte nu va achita pe nimeni, nu va stabili vinovăţii sau nevinovăţii! Doar va restabili un principiu fundamental din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care spune că fiecare cetăţean european „are dreptul la un proces echitabil în faţa unei instanţe constituită în prealabil prin lege”. Va fi un răspuns corect, în acord cu mesajul Preşedintelui Comisiei Europene care spunea la Bucureşti că „atunci când este vorba de drepturile omului niciun compromis nu este posibil” din partea UE", precizează postarea PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO