Eveniment

PSD schimbă regulile : Preşedintele partidului nu va mai fi automat candidat la Preşedinţie

PSD schimbă regulile : Preşedintele partidului nu va...

Autor: Laura Buciu

18.07.2022, 11:04 134

PSD pregăteşte modificarea statutului, astfel încât preşedintele partidului să nu mai fie automat candidatul la Preşedinţia României, a declarat Marcel Ciolacu. Acesta ar fi de acord ca desemnat să fie chiar şi o persoană din afara partidului, dar nu a răspuns dacă Mircea Geoană ar fi o variantă.

Marcel Ciolacu a spus luni că la nivelul PSD nu au început discuţiile despre candidatul la Preşedinţia României, singura discuţie avută în partid fiiind că viitorul candidat al PSD va fi ales de fiecare membru.

„Viitorul candidat va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar în conferinţă de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României. (Candidaţii - n.r.) vor veni din organizaţii şi pot să se înscrie. Am făcut deja un colectiv de lucru pentru modificarea statutului în acest sens. Părerea mea este că s-a rupt definitiv acea cutumă prin care preşedintele partidului era automat şi candidat. Din punctul meu de vedere aş accepta şi oameni din afara partidului ca să fie o competiţie cât mai deschisă”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă în sondaje va fi măsurat şi Mircea Geoană, în prezent secretar general adjunct NATO, Ciolacu a spus că PSD încă nu a făcut sondaje în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al României.

De asemenea, Ciolacu a spus că PSD trebuie să intre „într-o normalitate” şi să organizeze un congres ordianr, pentru că un astfel de congres nu a mai avut loc din 2011.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO