Eveniment

PwC: Cererile pentru amnistia fiscală se pot depune până la 31 martie 2021

PwC: Cererile pentru amnistia fiscală se pot depune...

Autor: Răzvan Botea

06.01.2021, 00:03 338

De amnistia fiscală, adică anularea penalităţilor şi alte obligaţii fiscale accesorii, pot beneficia contribuabilii care erau restanţi la plata taxelor şi impozitelor la data de 31 martie 2020.

Cererile pentru amnistia fiscală, adică anularea penalităţilor şi a altor obligaţii fiscale accesorii,  se pot depune până la 31 martie 2021, faţă de termenul iniţial, 15 decembrie 2020. La finalul lui 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial actul normativ care prevede extinderea termenului de solicitare a anulării obligaţiilor fiscale accesorii, precum penalităţile, pentru contribuabilii care aveau restanţe la bugetul de stat la finalul lui martie 2020.

„Dacă OUG nr. 69/2020 stabilea ca termen limită pentru depunerea cererii de anulare a obligaţiilor fiscale accesorii data de 15 decembrie 2020, foarte mulţi contribuabili grăbindu-se să depună documentaţia până la această dată, actul normativ publicat la final de an prelungeşte acest termen până la  31 martie 2021”, arată Ana-Maria Iordache, partener D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România.

Una dintre noutăţile pe care le aduce noul act normativ este că nu se mai menţionează contribuabilii aflaţi în inspecţie fiscală.

„Noul act normativ nu aduce niciun fel de modificări acestei prevederi (că pot beneficia de amnistia fiscală şi companiile aflate în inspecţie fiscală – n. red.), astfel încât se poate concluziona că amnistia fiscală nu se aplică în cazul contribuabililor în privinţa cărora inspecţia fiscală a fost demarată după data de 14 mai 2020 (dar care se afla totuşi în curs la data de 31 decembrie 2020, data intrării în vigoare a noului act normativ“.

Citiţi opinia integrală pe www.zf.ro



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO