PwC: Modificările legislative privind reciclarea deşeurilor ţintesc spre obiective nerealiste

joi, 00:07 Autor: Florentina Niţu

Daniel Anghel, liderul echipei de servicii de consultanţă fiscală şi juridică, PwC România: Principiile ordonanţei de urgenţă 74/2018 sunt: „Plăteşte pentru cât arunci“, „Răspunderea extinsă a producătorului“ şi „Contribuţia pentru economia circulaă (taxa de depozitare)“.

Ordonanţa de urgenţă 74/2018, publicată în data de 19 iulie 2018, aduce modificări fundamentale Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, însă, în urma analizei făcute de reprezentanţii Pricewaterhouse­Cooers (PwC) România, rezultă că normele acesteia nu sunt foarte clare, iar obiectivele nu par a fi realiste, arată reprezentanţii companiei de consultanţă şi audit.  

„Principiile ordonanţei de urgenţă 74/2018 sunt: „Plă­teşte pentru cât arunci“, „Răspunderea extinsă a producătorului“ şi „Con­tribuţia pentru economia circulaă (taxa de depozitare)“, însă  conceptul „Plăteşte pentru cât arunci“ a fost introdus în 2016, dar anul acesta au fost făcute modificări“, a spus Daniel Anghel, liderul echipei de servicii de consultanţă fiscală şi juridică a PwC România.

„Nu există o schimbare de filosofie, e acelaşi lucru, spus cu alte cuvinte“, adaugă Dan Dascălu, partener al firmei de avocatură afiliate la Pwc D&B David şi Baias.

OUG 74/2018 reprezintă un prim pas în asigurarea unui cadru juridic optim pentru realizarea obligaţiilor prevăzute în pachetul de legi Economia Circulară.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2018

 
Cuvinte cheie:
PwC
, legislatie
, Modificarile legislative
, reciclarea deseurilor
, deseuri
, consultanta
, ordonanta de urgenta
, ambalaje
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide