Eveniment

Qatar: mai mulţi ostatici israelieni şi deţinuţi palestinieni vor fi eliberaţi „în această seară”

Qatar: mai mulţi ostatici israelieni şi deţinuţi palestinieni vor fi eliberaţi „în această seară”

Autor: Petru Mazilu

26.11.2023, 01:16 75

Mai mulţi ostatici israelieni şi deţinuţi palestinieni vor fi eliberaţi sâmbătă seară, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, potrivit Sky News.

13 ostatici israelieni şi 39 de deţinuţi palestinieni vor fi eliberaţi sâmbătă seara, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majid Mohammed Al Ansari.

El a declarat că problema care a întârziat schimbul de persoane Israel-Hamas de sâmbătă a fost rezolvată. „Au fost depăşite obstacolele” prin „comunicaţiile Qatar-Egipt cu ambele părţi”, a explicat Majid Mohammed Al Ansari pe reţelele de socializare.

„În această seară, 39 de civili palestinieni vor fi eliberaţi în schimbul eliberării a 13 ostatici israelieni din Gaza”, a spus reprezentantul statuui Qatar, conform Sky News.

El a mai spus că vor fi eliberaţi şi „şapte străini din afara acordului”.

Iniţial, a doua rundă de eliberări de ostatici israelieni trebuia să aibă loc sâmbătă după amiază. Reprezentanţii Hamas au anunţat că amânarea va continua până când Israelul va permite accesul camioanelor cu ajutoare în nordul Gaza. Hamas au acuzat Israelul că „nu şi-a îndeplinit partea sa din acord”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO