Eveniment

Raluca Turcan, ministrul Muncii, despre sporuri şi pensii speciale: Sporul de calculator sau sporul de confidenţialitate nu ar trebui să existe şi vom propune eliminarea. În România sunt aproximativ 4,9 milioane de pensionari cu o pensie medie de 1.500 de lei, în timp ce 9.500 de persoane primesc pensii speciale de peste 9.500 de lei

Raluca Turcan, ministrul Muncii, despre sporuri şi...

Autor: Mediafax

16.02.2021, 00:00 257

Sporul de calculator sau sporul de confidenţialitate nu ar trebui să existe, este de părere ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a spus, luni, că se va propune eliminarea. 

Raluca Turcan a spus, la Realitatea Plus, că în calitatea sa de ministrul al Muncii, nu a susţinut o abordare „heirup-istă” de tratare a sporurilor bugetarilor.

„Realmente, sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult şi merită motivaţi şi, în acelaşi timp, bugetari care lucrează în condiţii dificile. Aceştia trebuie sprijiniţi acolo unde sunt sporuri anapoda, în momentul în care le luăm la puricat, unul câte unul, punem degetul pe rană şi, fie le acordăm într-o sumă fixă, dacă vor fi necesare, dar unele vor i eliminate”, a spus Turcan.

Scopul eliminării unor sporuri „nu este să faci rău bugetarilor”.

Despre sporul de antenă, Turcan a spus că ar trebui să fie acordat într-o sumă fixă.

„Dacă există un nivel de radiaţii sau expunere la radiaţii, funcţionarii să fie recompensaţi”, admite ministrul Muncii.

Despre sporul de calculator nu are, însă, aceeaşi părere.

„Nici nu ar trebui să existe (spor de calculator – n.r.), din punctul nostru de vedere, şi vom propune eliminarea. Aşa cum am propune eliminarea şi pentru sporul de confidenţialitate. Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune confidenţialitate, nu trebuie să fii răsplătit pentru faptul că respecţi legea”, a mai spus ministrul Turcan.

Ministrul Muncii mai spune că în România sunt aproximativ 4,9 milioane de pensionari cu o pensie medie de 1.500 de lei, în timp ce 9.500 de persoane primesc pensii speciale de peste 9.500 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO