Eveniment

Război în Ucraina 06 aprilie 2022

Război în Ucraina 06 aprilie 2022
07.04.2022, 00:06 72

În estul Ucrainei au loc lupte majore

Oficialii ucraineni au declarat că lupte majore au loc în estul Ucrainei, guvernatorul militar al regiunii Lugansk de est cerând civililor să evacueze unele oraşe, scrie CNN. Miercuri, Vadym Denysenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei, a declarat: „Dacă vorbim despre direcţiile cheie în care va avea loc lupta este direcţia Sloviansk, regiunea Doneţk şi Barvinkove, regiunea Harkiv, în regiunea Lugansk au loc lupte în zonele Popasna şi Rubijne şi, bineînţeles, în Mariupol”.

 

Rusia vizează facilităţile de stocare a combustibilului în atacuri

Armata rusă a anunţat o serie de lovituri în Ucraina în regiunile Lvov, Vinnytsia, Dnipropetrovsk şi Dnipropetrovsk, vizând ceea ce ei au descris drept baze de stocare şi aprovizionare cu combustibil în întreaga ţară, după ce oficialii ucraineni au confirmat anterior lovituri şi explozii peste noapte în acele regiuni, scrie CNN.

 

Volodomir Zelenski spune că Rusia foloseşte foamea ca pe o armă în Ucraina

Rusia foloseşte foamea ca „pe o armă” în Ucraina, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski parlamentarilor irlandezi, subliniind impactul blocadei ruseşti a exporturilor. Zelenski le-a spus parlamentarilor irlandezi despre modul în care forţele ruse au vizat echipamentele agricole şi câmpurile şi au blocat exporturile din porturile ucrainene.

 

Mai mult de 160 de copii au fost ucişi în timpul invaziei din Ucraina, spune Zelenski

Cel puţin 167 de copii au fost ucişi în timpul invaziei ruse din Ucraina, dar acest număr este probabil mai mare, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o adresă adresată parlamentului irlandez. „Nu ştim încă toate atrocităţile din Mariupol şi victimele din alte zone ale Ucrainei unde încă se luptă”, le-a spus Zelenski parlamentarilor irlandezi.

 

UE lucrează pentru a aproba „foarte repede“ un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Ambasadorii europeni se întâlnesc la Bruxelles pentru a dezbate propunerea Comisiei Europene privind noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Potrivit unei surse citată de CNN, există un acord pentru adoptarea acestui pachet foarte rapid, dar există o mulţime de întrebări tehnice, ceea ce „este normal, deoarece este un pachet foarte dens”.

 

Cel puţin 55 de persoane au fost rănite în bombardamentele din Mykolaiv

Cel puţin 55 de persoane au fost rănite în regiunea Mykolaiv în urma bombardamentelor ruseşti în ultimele 24 de ore, a scris şefa administraţiei regionale Mykolaiv, Hanna Zamazejeva, într-o declaraţie pe o pagină Telegram. Miercuri, 306 de persoane rănite în atacurile din regiunea Mykolaiv au primit tratament în spitalele locale, a adăugat Zamazejeva.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO