Eveniment

Război în Ucraina, 16 iunie 2022

Război în Ucraina, 16 iunie 2022

Autor: Ramona Cornea

17.06.2022, 00:06 87

Lider separatist: Luptătorii noştri nu se vor opri la graniţa regiunii Doneţk

Liderul susţinut de Rusia al autoproclamatei Republici Populare Doneţk (RPD) din estul Ucrainei a declarat joi că luptătorii săi vor împinge dincolo de graniţele regiunii Doneţk.

„Livrările de noi arme ale Occidentului către Ucraina forţează trupele RPD să nu se oprească la graniţele Republicii Doneţk”, a declarat Denis Puşilin pentru presa de stat rusă RIA Novosti. Săptămâna trecută, ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite a insistat că obiectivul ţării sale rămâne cucerirea Donbasului (Doneţk şi Lugansk).

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia şi SUA trebuie să discute extinderea tratatului START privind armele nucleare 

Rusia şi Statele Unite trebuie să discute despre extinderea tratatului de reducere a armelor nucleare START, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a spus că discuţiile de extindere ar fi trebuit deja să înceapă deoarece problema este importantă pentru securitatea globală. Discuţiile de orice fel între SUA şi Rusia au fost tensionate în urma invaziei Rusiei în Ucraina. „Acesta este un subiect care nu poate fi evitat”, a declarat Peskov pentru agenţia de ştiri de stat rusă RIA Novosti, conform CNN.

 

Ministrul ucrainean al apărării: Armata rusă se aştepta să preia controlul Kievului în 12 ore de la invazie

Armata rusă se aştepta ca Kievul să cadă în termen de 12 ore de la invazia din 24 februarie, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov pentru CNN. Reznikov spune că a fost găsit un document la un ofiţer militar rus care a fost ucis în invazie în care apăreau obiectivele militare ale ruşilor. „Ruşii au anticipat în mod naiv că în 72 de ore de la invazia lor guvernul ucrainean va fugi din capitală”, a mai spus Reznikov.

 

Oficial ucrainean: Circa 10.000 de civili sunt captivi în Severodoneţk

Aproximativ 10.000 de civili sunt prinşi în oraşul ucrainean Severodoneţk, unde luptele nu s-au mai oprit de câteva săptămâni, a spus guvernatorul regiunii Lugansk.

„Din 100.000 de locuitori, au mai rămas aproximativ 10.000”, a declarat guvernatorul regional de la Lugansk, Serghei Haidai, conform CNN. El a mai spus că armata ucraineană încearcă să ţină forţele ruse cât mai mult posibil în oraş. Ultimul pod care iese din oraş a fost distrus în lupte la începutul acestei săptămâni, blocând locuitorii în interiorul oraşului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO