• Leu / EUR4.7315
  • Leu / GBP5.2727
  • Leu / USD4.2103
Eveniment

Reacţia Gabrielei Firea după protestul #şîeu: Lipsa de autostrăzi şi infrastructura precară reprezintă cel mai mare minus al României

Reacţia Gabrielei Firea după protestul #şîeu: Lipsa de autostrăzi şi infrastructura precară reprezintă cel mai mare minus al României

Autor: Nicolae Oprea

15 mar 2019 815

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că lipsa de autostrăzi şi infrastructura precară, în general, reprezintă cel mai mare minus al României. Firea laudă protestul #şîeu şi spune că întreaga clasă politică este vinovată pentru situaţia actuală în ceea ce priveşte autostrăzile.

„Este îndreptăţită orice formă de manifestare, chiar şi de protest, pentru că avem foarte multe rămâneri în urmă în ceea ce priveşte infrastructura din ţară, din Capitală şi din alte oraşe. Acesta este principalul nostru minus ca şi ţară, iar dacă nu recunoaştem acest lucru înseamnă că suntem practic desprinşi de realitate”, a declarat, vineri, primarul general Gabriela Firea.

Potrivit edilului, toată clasa politică este responsabilă pentru faptul că Romînia are o infrastructură precară, respectiv foarte puţini kilometri de autostradă.

„Trebuie, în schimb, dincolo de aceste forme de manifestare, să analizăm ce nu am făcut cu toţii bine şi nu e vorba de cei care sunt acum la putere, ci cei care au condus ţara aproape 30 de ani. Nu este partid politic din România, cu excepţia unuia nou înfiinţat - toate celelalte s-au succedat la putere. Deci nu pot să vină acum partidele să spună că ele nu au avut guvernarea şi că doar un singur partid este vinovat”, a mai declarat Firea.

Edilul mai spune că protestul de vineri, de 15 minute, este unul lăudabil şi că trebuie să rămână unul sincer şi cetăţenesc.

„Eu m-aş bucura să rămână unul cât se poate de cetăţenesc, să fie unul cât se poate de sincer, aşa cum a debutat, şi ar fi totuşi un gust amar să profite cineva politic de el. Până la urmă este nemulţumirea noastră, a tuturor, iar că cineva a şi format o imagine a acestei nemulţumiri este spre lauda acelei persoane”, a mai declarat Gabriela Firea.

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7315
Diferență: -0,0634
Ieri: 4.7326
Azi: 4.2103
Diferență: -0,2322
Ieri: 4.2139
Azi: 5.2727
Diferență: 0,699
Ieri: 5.2538
Azi: 4.2800
Diferență: 0,3211
Ieri: 4.2744