Eveniment

Reacţia preşedintelui PNL după ce Iohannis a cerut demiterea premierului: Demersul preşedintelui, perfect motivat. Depunem moţiune când avem cele mai mari şanse

Reacţia preşedintelui PNL după ce Iohannis a cerut...

Autor: Cătălina Mănoiu

27.04.2018, 11:46 412

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că demersul preşedintelui Klaus Iohannis de a cere demisia premierului Viorica Dăncilă este “perfect motivat”, precizând că PNL va depune o moţiune de cenzură  în momentul în care vor exista cele mai mari şanse de câştig.

“Este un demers perfect motivat. Doamna Viorica Vasilica Dăncilă nu are ce să caute în fruntea Guvernului. Este o marionetă a lui Dragnea şi a lui Tăriceanu, care execută orbeşte toate ordinele ticăloase ale celor doi”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

PNL va depune o moţiune de cenzură în momentul în care vor exista cele mai mari şanse pentru a obţine un număr cât mai mare de voturi.

“Cu siguranţă vom folosi acest instrument constitutional în momentul în care vor exista cele mai mari şanse pentru a obţine un număr cât mai mare de voturi. Este normal şi firesc ca preşdintele să exprime o poziţie oficială chiar dacă ea nu generează consecinte immediate arată că doamna Dăncilă nu mai are niciun fel de sprijin şi de disponibilitate spre colaborare din partea preşedintelui”, a spus Orban, întrebat dacă PNL va depune o moţiune de cenzură în acest context.

Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că cere demisia premierului Dăncilă.

"Având în vedere acestea, eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al Romţniei şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicita public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de premier", a mai spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO