Eveniment

Reacţia lui Tătaru, întrebat dacă se aşteaptă să crească infectările în şcoli: Mă aştept ca lumea să respecte regulile, că dacă noi aşteptăm să vedem cum cresc cazurile de la o zi la alta, atunci chiar vor creşte

Reacţia lui Tătaru, întrebat dacă se aşteaptă să...

Autor: Andreea Tobias

03.10.2020, 17:00 563

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, întrebat dacă se aşteaptă să crească infectările cu noul coronavirus în şcoli, a răspuns că se aşteaptă ca lumea să respecte regulile. Dacă urmărim zilnic creşterea numărului de cazuri, acestea chiar vor creşte, e de părere ministrul.

Nelu Tătaru a fost întrebat, sâmbătă, la Iaşi, dacă se aşteptaptă să crească infectările cu noul coronavirus în şcoli.

„Mă aştept ca lumea să respecte regulile, că dacă noi aşteptăm să vedem cum cresc cazurile de la o zi la alta, atunci chiar vor creşte. Suntem într-o creştere progresivă, este normal, asumat după o lună grea: o lună de redeschidere a restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, o lună în care ne-am întors din concedii, în care am aglomerat transportul în comun, în care a început şcoala, în care a fost campanie electorală, în care am avut alegeri locale şi atunci am văzut o creştere”, a răspuns ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 2.064 de noi cazuri de Covid şi 32 de decese.

Potrivit GCS, până sâmbătă, în România au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 107.058 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

De la începutul epidemiei, 4.947 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au murit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO