Eveniment

Restructurări masive la CE Oltenia

Restructurări masive la CE Oltenia

Autor: Andreea Tobias, Loredana Ficiu

25.03.2016, 00:02 341

Societatea Minprest Serv SA Rovinari, la care CEO deţine 95 la sută din acţiuni, a anunţat, iniţial, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, că va concedia 150 de angajaţi, în perioada aprilie-decembrie 2016, după ce reprezentanţii Diviziei Miniere au trimis o adresă prin care precizau că renunţă la trei loturi de servicii în integralitate.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a propus, joi, ca numărul să fie majorat.

”Joi am fost chemat la Complexul Energetic Oltenia, pentru a avea o discuţie, pentru a ni se prezenta o analiză a dumnealor, privind reducerea activităţii Minprest. În urma analizei dumnealor reiese faptul că trebuie să renunţăm la 693 de locuri bugetate. Aceste locuri bugetate mai au şi un indice de prezenţă, deci se duce, undeva, am făcut noi un calcul, spre 800 de persoane, dacă s-ar pune în practică. Am constatat cu stupoare că analiza respectivă este făcută cu maxim subiectivism, că nu s-a ţinut cont de normativele legale care sunt aplicabile în acest moment. Sunt nişte probleme de care nu au ţinut cont. Până marţi trebuie să prezentăm şi noi propunerile noastre”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari.

Societatea Minprest are 1.293 de angajaţi, dintre care 456 au semnat contracte de muncă pe o perioadă determinată.

Vineri, sindicaliştii vor merge din nou la negocieri cu administraţia CEO, care a propus ca, începând din iulie, să fie concediate 2.000 de persoane. Dintre aceştia, 1.070 sunt pensionabili până la data de 31 decembrie 2019.