Eveniment

Reţeaua de imagistică medicală Medima se extinde şi în Slobozia, Ialomiţa, după o investiţie de 1,3 mil. euro

Reţeaua de imagistică medicală Medima se extinde şi...

Autor: Georgiana Mihalache

04.12.2023, 09:22 194

Reţeaua de clinici de imagistică Medima a deschis o nouă clinică în Slobozia, judeţul Ialomita, după o investiţie de 1,3 mil. euro, potrivit unui comunicat de presă. În cadrul noii clinici, există un CT şi un RMN, iar la nivel naţional Medima numără 15 unităţi. Compania a mizat pe extindere şi în oraşele mici şi medii.

„În momentul deschiderii clinicii Medima Slobozia, reconfirmăm misiunea noastră de a aduce excelenţa în imagistică medicală la nivel local. Suntem mândri să încheiem anul 2023 cu 15 clinici operaţionale la nivel naţional şi să continuăm să contribuim la creşterea speranţei de viaţă şi la facilitarea tratamentelor mai accesibile pentru comunităţile în care ne alăturăm.", potrivit lui Vlad Ardeleanu, CEO Medima.

În cadrul noii clinici, pacienţii primi servicii medicale ce acoperă toate tipurile de examinări prin rezonanţă magnetică (RMN) şi tomografie computerizată (CT), dar şi investigaţii avansate în patologiile complexe, precum cele oncologice, vasculare, neurologice sau musculo-scheletale.

Businessul Medima a fost înfiinţat în 2017 şi include acum 15 clinici. Din datele oferite de reprezentanţii companiei, planul este ca anul viitor să fie deschise încă şase unităţi sub sigla Medima. Mare parte din cifra de afaceri, circa 60%, provine din contracte derulate cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În septembrie 2020, Medima s-a asociat cu fondul românesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel naţional, urmând ca în 2022 să se alăture proiectului şi fondul internaţional de private equity Integral Venture Partners, pentru creşterea proiectului într-un ritm şi mai accelerat.

Medima Health a finalizat anul trecut cu afaceri de 29 mil. lei (6 milioane de euro), faţă de 13,9 mil. lei în 2021, potrivit mfinante.ro. Clinicile companiei se află în Bucureşti, Alba Iulia, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Focşani, Sibiu, Giurgiu şi, recent, Slobozia. Peste 35.000 de pacienţi au trecut pragul clinicilor anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO