Eveniment

Reţeta online, reglementată în starea de urgenţă, este folosită în continuare în sistemul medical

Reţeta online, reglementată în starea de urgenţă,...

Autor: Georgiana Mihalache

26.05.2021, 00:08 337

Reţeta online, reglementată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate la debutul pandemiei de COVID-19, a rămas o modalitate folosită de pacienţi chiar şi după starea de urgenţă, care a obligat şi sistemul medical să ţină pasul cu tehnologia.

Ziarul Financiar începe azi o no­uă campanie editorială - Noua rea­litate - ce luăm bun din ultimul an - un proiect prin care ne pro­pu­nem să arătăm care sunt resursele câş­tigate în pandemie şi care pot fi maxi­mizate de acum înainte pe fie­care sector din business.

„Am primit reţete de la pacienţi pe mail, pe WhatsApp, trendul este pe creştere. Noi am luat în considerare acest lucru şi ne-am informatizat, avem pe site-ul nostru o zonă unde pacienţii îşi pot încărca reţeta, iar apoi după ce este interogat de problemele pe care le are, îl anunţăm când e gata de colectat. E un pas înainte“, a spus pentru ZF Mihai Băjan, farmacist, unul dintre acţionarii Farmaciilor Băjan din Vâlcea.

După discuţia telefonică sau prin alte mijloace electronice cu medicul, pacientul primeşte reţeta electronică, pe care o trimite ulterior farmaciei de unde vrea să ia medicamentele prescrise. Farmacia notifică pacientul când poate ridica medicamentele din unitatea farmaceutică, evitând astfel coada sau posibilitatea ca o farmacie să nu aibă toate medicamentele din reţetă. Reţeta medicală electronică se poate ridica din farmacie o singură dată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO