Eveniment

România îşi reface pădurile. Ministerul Fondurilor Europene vrea să aloce un miliard de euro pentru împăduriri

România îşi reface pădurile. Ministerul Fondurilor...

Autor: Petru Mazilu

20.02.2021, 12:25 680

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat că va propune includerea campaniei de împăduriri în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Pentru realizarea de fonduri forestiere ar putea fi alocată suma de un miliard de euro, însă este necesară schimbarea legislaţiei.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susţine că va propune Comisiei Europene includerea împăduririlor, în special crearea de perdele forestiere, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Astfel alocarea bugetară pentru acest domeniu ar putea creşte până la un miliard de euro. Pentru a obţine bani din PNRR pentru împăduriri este nevoie de reforme

„Vom aloca aceşti bani după ce vom face mai întâi o reformă a legislaţiei în domeniu, pentru că acesta este obiectivul PNRR, să genereze în primul rând reforme. În acest moment, legislaţia din România este atât de încâlcită încât eforturile de până acum s-au blocat de cele mai multe ori în birocraţie şi legi contradictorii”, a explicat ministrul Ghinea, pe Facebook.

Banii vor fi acordaţi în etape tuturor instituţiilor care pot implementa procedurile solicitate de Ministerul Fondurilor Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO