Eveniment

România, sub media Uniunii Europene la capitolul viaţă sănătoasă: Românii se pot aştepta să fie sănătoşi până la 59 de ani în cazul femeilor şi 59,9 ani în cazul bărbaţilor

România, sub media Uniunii Europene la capitolul viaţă...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

04.02.2019, 17:55 102

Românii se pot aştepta să fie sănătoşi până la 59 de ani în cazul femeilor şi 59,9 ani în cazul bărbaţilor, sub media europeană, de 64,2 ani pentru femei şi 63,5 ani pentru bărbaţi, conform Eurostat. 

România nu se află, la acest capitol, pe ultimele locuri din uniune, care sunt ocupate în cazul femeilor de Letonia, Slovacia, Finlanda, Austria şi Portugalia, iar în cazul bărbaţilor de Letonia, Estonia, LItuania, Slovaia şi Austria.

Procentele medii din UE reprezintă în jur de 77% dintre femei şi 81% dintre bărbaţi.

Speranţa de viaţă pentru femei este în UE, în medie, cu 5,4 ani mai mare ca bărbaţilor.

Pe primele locuri în topul vieţii sănătoase se situează Suedia, Malta, Irlanda, Cipru şi Bulgaria în cazul femeilor, iar la bărbaţi Suedia, Malta, Italia, Cipru şi Irlanda.

Anii de viaţă sănătoşi sunt definiţi drept numărul de ani în care o persoană se aşteaptă să îi trăiască fără o dizabilitate medicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO