Eveniment

Rupert Murdoch, cel mai puternic mogul media, cel care a făcut tabloidul britanic The Sun şi postul de televiziune Fox din America, se retrage în sfârşit de la conducerea grupului, la 92 de ani

Rupert Murdoch, cel mai puternic mogul media, cel care a...

Autor: Ştefan Stan

21.09.2023, 21:02 128

Magnatul media Rupert Murdoch se retrage din funcţiile de preşedinte al Fox Corporation şi preşedinte executiv al News Corp, a anunţat joi.

Murdoch, în vârstă de 92 de ani, şi-a informat colegii într-o scrisoare de joi despre decizia sa, menţionând că se află într-o stare de sănătate bună. El va face oficial tranziţia în noiembrie, iar fiul său Lachlan va deveni singurul preşedinte al celor două companii.

 
"Vă scriu pentru a vă anunţa pe toţi că am decis să trec la rolul de preşedinte emerit la Fox şi News", a scris Murdoch. "Pentru întreaga mea viaţă profesională, am fost implicat zilnic în ştiri şi idei, iar acest lucru nu se va schimba. Dar este momentul potrivit pentru mine să îmi asum roluri diferite, ştiind că avem echipe cu adevărat talentate şi un lider pasionat, cu principii, în persoana lui Lachlan, care va deveni preşedintele unic al ambelor companii. Nici mândria excesivă, nici falsa umilinţă nu sunt calităţi admirabile. Dar sunt cu adevărat mândru de ceea ce am realizat în mod colectiv de-a lungul deceniilor şi le datorez multe colegilor mei, ale căror contribuţii la succesul nostru au fost uneori nevăzute în afara companiei, dar sunt profund apreciate de mine.
 
"Fie că este vorba de şoferii de camion care ne distribuie ziarele, de femeile de serviciu care trudesc atunci când noi am plecat de la birou, de asistenţii care ne sprijină sau de operatorii calificaţi din spatele camerelor de luat vederi sau al codurilor informatice, am avea mai puţin succes şi un impact pozitiv mai mic asupra societăţii fără dedicarea voastră de zi cu zi. Companiile noastre au o sănătate robustă, la fel ca şi eu. Oportunităţile noastre depăşesc cu mult provocările noastre comerciale. Avem toate motivele să fim optimişti în ceea ce priveşte anii următori - eu cu siguranţă sunt, şi intenţionez să fiu aici pentru a participa la ei."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO