Eveniment

Rusia încă bombardează oraşele din Ucraina, în ciuda promisiunilor de a limita operaţiunile

Războiul din Ucraina

 Rusia încă bombardează oraşele din Ucraina, în...

Autor: Ramona Cornea

31.03.2022, 00:07 96

Forţele ruse au bombardat miercuri periferia Kievului şi un oraş din nordul Ucrainei, la o zi după ce au promis că vor reduce operaţiunile acolo, în ceea ce Occidentul a considerat un truc de regrupare a invadatorilor care au suferit pierderi grele, scrie Reuters.

Primarul oraşului Cernihiv din nordul Ucrainei afirmă că oraşul său a fost atacat puternic şi a respins afirmaţia Moscovei de reducere a operaţiunilor, în urma a ceea ce el descrie drept un „atac colosal“, conform CNN.

Forţele ruse care luptă în Ucraina au folosit mine antipersonal interzise în regiunea Harkov, potrivit organizaţiei Human Rights Watch, citată de CNN. 

Peste 4 milioane de oameni care reprezintă aproape 10% din populaţia Ucrainei de dinainte de război au fugit din ţara lor de origine de la începutul invaziei ruse la sfârşitul lunii februarie, a declarat miercuri Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) Filippo Grandi, citat de CNN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO