Eveniment

Rusia reia negocierile cu Ucraina însă refuză un summit Putin-Zelenski

Rusia reia negocierile cu Ucraina însă refuză un...

Autor: Mihai Draghici

28.03.2022, 15:24 70

O nouă sesiune de negocieri între delegaţiile Rusiei şi Ucrainei ar putea avea loc marţi, anunţă Kremlinul, dar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că o întâlnire a preşedintelui Vladimir Putin cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, ar fi "contraproductivă".

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, a anunţat luni că delegaţia Rusiei se va deplasa în Turcia, unde marţi ar putea avea loc negocieri cu reprezentanţii Ucrainei. "Discuţiile faţă în faţă sunt mai concentrate şi mai consistente. În mod regretabil, nu putem spune că au existat realizări semnificative sau succese până acum", a afirmat Dmitri Peskov, citat de BBC News.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat duminică seară, la peste o lună de la începerea conflictului, că Ucraina este pregătită să discute despre un eventual statut de neutralitate militară, subliniind însă că un asemenea statut va trebui aprobat prin referendum şi că Ucraina va trebui să primească garanţii de securitate de la părţi terţe.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că o eventuală întâlnire a preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski ar fi "contraproductivă". "Preşedintele Vladimir Putin a spus că nu ar refuza niciodată o întâlnire cu Zelenski, dar este necesar ca această întâlnire să fie bine pregătită. Conflictul din Ucraina s-a agravat în ultimii ani, s-au acumulat multe probleme. Eu cred că o astfel de întâlnire ar fi contraproductivă", a subliniat Serghei Lavrov, citat de cotidianul Le Monde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO