Eveniment

Ruşii îşi iau adio de la Adidas: Gigantul german închide operaţiunile din Rusia

Ruşii îşi iau adio de la Adidas: Gigantul german...

Autor: Ştefan Stan

08.03.2022, 16:33 1217

Adidas a întrerupt vânzările în Rusia, fiind ultimul dintr-un şir de producători de îmbrăcăminte sportivă precum Puma şi Nike ca răspuns la invazia ţării în Ucraina, scrie Bloomberg. 

Compania sportivă germană a declarat marţi că suspendă operaţiunile magazinelor sale şi ale site-ului de comerţ electronic din Rusia şi că este "solidară cu cei care fac apel la pace". Adidas, într-o măsură separată, a înlocuit şeful operaţiunilor sale din China, după ce afacerea s-a confruntat cu dificultăţi în ultimul an, pe fondul boicotului consumatorilor şi al concurenţei crescute din partea rivalilor locali.

Cele două anunţuri subliniază tulburările geopolitice care afectează mărcile de consum care se confruntau deja cu impactul pandemiei. Invazia Rusiei în Ucraina a adus o condamnare globală, restricţii comerciale şi sancţiuni financiare, inclusiv o măsură de interzicere a accesului unor bănci la sistemul de mesagerie financiară SWIFT. Unele dintre cele mai emblematice mărci din lume părăsesc acum ţara.

Compania a declarat că va continua să plătească angajaţii din Rusia şi "va lua decizii şi măsuri comerciale viitoare, după cum este necesar". De asemenea, donează bani şi haine pentru a ajuta persoanele afectate de războiul din Ucraina şi oferă sprijin angajaţilor din regiune cu transport, locuinţă, îmbrăcăminte, hrană şi asistenţă psihologică.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO