Eveniment

Salariile bugetarilor pot fi majorate dacă se modifică ţinta de deficit

Salariile bugetarilor pot fi majorate dacă se modifică ţinta de deficit

Autor: Claudia Medrega

01.05.2012, 00:06 443

Situaţia economică permite majorarea salariilor şi există premise ca România să înregistreze în acest an o creş­tere economică de 1,5-2%, a dat asigurări Bogdan Drăgoi, cel care va părăsi poziţia de ministru al finanţelor în urma căderii guvernului Ungureanu.

El a anunţat că rezerva din conturile Trezoreriei se ridică la 5 mld. euro şi 7 mld. lei, banii fiind puşi deoparte pentru situaţia în care pieţele financiare internaţionale ar fi fost din nou sub presiune sau dobânzile pe piaţa internă ar urca din nou.

Premierul desemnat Victor Ponta recunoaşte că există premise economice pentru revenirea salariilor la nivelul din 2010, însă susţine că acest lucru ar presupune schimbarea ţintei de deficit, setată la 1,9% din PIB (aproape 12 miliarde de lei).

În prezent motoarele de creştere economică lipsesc pentru că se bate pasul pe loc în atragerea fondurilor UE, inves­tiţiile străine sunt la un minim istoric de opt ani, iar consumul intern este afectat de lipsa de încredere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO