Eveniment

Salariul mediu net a fost de 3.620 de lei în decembrie 2020, în creştere cu 8,4%. Oana Botolan Datki: Creşterea salariului mediu net pe economie de 8,4% de la an la an mi se pare foarte mare, în condiţiile în care companiile multinaţionale cu care lucrez eu au raportat că au creşteri de 4,5% pentru bugetele de salarii din anul 2020

Autor: Ramona Cornea

12.02.2021, 09:30 246

 Salariile angajaţilor din IT&C nu au mai ocupat primul loc în topul salariilor din decembrie 2020, fiind detronate din nou de cele din fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului  Cea mai mare scădere de la an la an a fost cea a salariilor din industria transporturilor aeriene, de aproape 30%  Cele mai mici salarii din economia locală rămân în continuare cele din industria hotelurilor şi restaurantelor, de circa 1.685 de lei în decembrie 2020.

Salariul mediu net pe economie a ajuns la 3.620 de lei în decembrie 2020, în creştere cu 209 lei, circa 6,1% faţă de luna precedentă şi cu 280 de lei, circa 8,4% com­parativ cu aceeaşi lună din anul precedent, conform datelor transmise astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„În luna decembrie 2020, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a crescut faţă de luna precedentă ca urmare a acordării de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi alte fonduri. De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net s-au datorat reluării activităţii anumitor agenţi economici, a realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari, cât şi a disponibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie, din unele activităţi economice“, transmite Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO