Eveniment

Samsarii de autoturisme au intrat sub lupa ANAF: Peste 400 de persoane au primit amenzi de aproape 4 milioane de lei

Samsarii de autoturisme au intrat sub lupa ANAF: Peste...

Autor: Otilia Serescu

28.02.2020, 10:39 392

Inspectorii DGAF au verificat în ultimele 10 luni 472 de persoane fizice sau juridice care comercializau autoturisme de lux la mâna a doua provenite din Germania, Olanda şi Austria, fără să plătească obligaţiile fiscale, în urma controalelor fiind aplicate amenzi de peste 3,9 milioane lei.

Conform unui comunicat al ANAF, au fost dispuse măsuri asigurătorii pe 170 de autoturisme.

„Au existat 20 de situaţii în care au fost sesizate organele de urmărire penală pentru prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare totală de peste 72 milioane lei. Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor evaluate la peste 84 milioane lei au fost instituite 51 de măsuri asigurătorii asupra a 170 de autoturisme”, menţionează sursa menţionată.

Firmele erau înfiinţate pe numele unor persoane fizice cu situaţie materială precară, iar autoturismele erau cumpărate cu numerar de către persoane fizice la un preţ cu cel puţin 19% (cota neplătită de TVA) mai mic decât preţul pieţei.`

Cuantumul mare al prejudiciului calculat de inspectorii antifraudă a determinat iniţierea cooperării cu Poliţia Română.

Rezultatele obţinute subliniază importanţa acordată de către ANAF comerţului cu maşini rulate, iar controalele din acest domeniu vor continua.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO