Eveniment

Scandal în Parlamentul European: Eva Kaili, demisă din funcţia de vicepreşedinte a instituţiei: Nu vrem ca numele Parlamentului European să fie pătat de persoane suspectate de corupţie

Scandal în Parlamentul European: Eva Kaili, demisă din...

Autor: Gabriel Pecheanu

13.12.2022, 14:04 63

Eva Kaili a fost demisă din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European. „Nu vrem ca numele Parlamentului European să fie pătat de persoane suspectate de corupţie”, arată eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

„Tocmai am votat, în plenul Parlamentului European, demiterea Evei Kaili, suspectată de fapte de corupţie, din funcţia de vicepreşedintă a Parlamentului”, scrie pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

El arată că a fost un vot „aproape în unanimitate”: 625 pentru, 2 abţineri şi doar un vot împotrivă.

„Nu vrem ca numele Parlamentului European să fie pătat de persoane suspectate de corupţie. Majoritatea covârşitoare a colegilor din Parlament muncesc sincer, corect şi nu acceptăm ca munca noastră să fie afectată de cei care acţionează incorect”, încheie Mureşan.

Procurorii belgieni au găsit peste un milion de euro în trei locuri folosite de suspecţii în dosarul de corupţie care o vizează, printre alţii, pe vicepreşedinta Parlamentului European, Eva Kaili.

Kaili a fost arestată vineri seara la Bruxelles de poliţia care investighează presupusele activităţi de lobby ale gazdei Cupei Mondiale, Qatar, în Parlamentul European, potrivid Daily Mail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO