• Leu / EUR4.8831
  • Leu / GBP5.7936
  • Leu / USD4.8176
Eveniment

Scrisoare către nevaccinaţi: Am crezut că suntem invincibili. Soţul meu a murit de COVID-19

Scrisoare către nevaccinaţi: Am crezut că suntem invincibili. Soţul meu a murit de COVID-19

Autor: Laura Buciu

31.07.2021, 16:45 186

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, a postat, pe Facebook, o scrisoare emoţionantă a unei americance care şi-a pierdut soţul din cauza COVID-19. Cei doi nu s-au vaccinat şi spune că au crezut că sunt „invincibili”, însă după 22 de zile în comă, soţul a pierdut lupta.

Răzvan Cherecheş publică, sâmbătă, pe Facebook, scrisoarea către cei nevaccinaţi din SUA, unde tulpina Delta a început să facă ravagii. El a spus că nu a găsit, însă, sursa originală a scrisorii, şi anume femeia care şi-a pierdut soţul, bolnav de COVID-19.

„După 23 de zile în spital şi 22 de zile în comă pe ventilator, soţul meu nevaccinat a murit de COVID-19. Am crezut că suntem invincibili! Am crezut că suntem tineri şi sănătoşi şi că, în cazul în care ne infectăm, vom fi bolnavi o scurtă vreme şi apoi ne vom continua viaţa. Am aşteptat şi am aşteptat... Am trecut prin 2020 fiind precauţi - nu am fost mereu perfecţi dar am reuşit să rămânem negativi tot anul, nu am fost expuşi niciodată la o persoană infectată. Am crezut în sistemul nostru imunitar şi am ignorat cu încăpăţânare avertismentele (nimeni nu are dreptul să ne spună ce să facem cu corpul nostru)”, scrie femeia, care adresează scrisoarea sa către cei nevaccinaţi, pentru ca ei să ştie că nimeni nu este invincibil în faţa bolii.

Cei doi soţi americani şi-au spus că vor face vaccinul atunci când va fi obligatoriu şi că dacă nu au luat virusul până acum, nu îl vor lua niciodată. S-au „încurajat” pentru că erau puţine cazuri în regiunea lor şi că părea că lucrurile revin la normal. Şi-au mai spus că „poate ne vom vaccina în curând, dar se pare că nu va mai fi nevoie”.

„Din 4 iulie am fost la spital în fiecare zi: în faţa ochilor mei, soţul meu tânăr, sănătos, puternic, înalt, curajos şi inteligent a fost distrus de COVID-19 - i-a copleşit plămânii, i-a distrus rinichii şi i-a cauzat cheaguri de sânge care au dus la multiple accidente vasculare cerebrale. Inima i-a cedat ultima - inima lui, care m-a iubit peste 10 ani. Am văzut cum Dragostea mea s-a luptat cu virusul care i-a distrus corpul. Nu am putut să fac nimic - am stat doar acolo în timp ce doctorii foloseau expresii ca <insuficienţă multiplă organe, <probabil o calitate slabă a vieţii de acum înainte>, <dacă va supravieţui, vindecarea va dura săptămâni, sau chiar luni>. Am fost pregătită pentru luni de zile în care să văd Dragostea mea la pat, cu leziuni pe spate din cauza statului în pat, cu tuburi care să îl ajute să respire, cu perfuzii care să îi dea medicamentele şi să îl hrănească, luni de zile în care să aud medicii şi asistentele spunând lucruri groaznice despre sănătatea lui, luni de zile în care inima mea să fie sfâşiată în fiecare zi. <Se va întoarce Dragostea mea la mine? Cine va fi bărbatul care se va întoarce la mine?>”, au fost întrebări pe care şi le-a pus femeia, care a sperat până în ultima clipă că soţul ei va câştiga lupta.

Aceasta scrie despre cum în tot timpul cât bărbatul a fost în spital s-a învârtit prin casă, brusc complet singură: „Peste tot în jur sunt mărturiile călătoriilor noastre, a aprecierii noastre pentru artă, aventură, viaţă. Este incredibil cum am putut trece parcă într-o secundă de la noi doi înotând cu rechinii la el în stare critică pe patul de spital. De fiecare dată când îmi închid ochii îl văd pe el în comă pe patul de spital, cu maşini în jur care îl ţin în viaţă. Nu este niciun mod prin care te poţi pregăti pentru această realitate groaznică, nu este niciun mod prin care să înţelegi durerea vieţii noastre şi a pierderii mele”, mai spune femeia, apoi adaugă că „este o cale să o previi şi este o cale prin care poţi să îi salvezi pe alţii de durere”.

„Vaccinează-te! Îţi înţeleg fricile, şi eu le-am avut, dar acum trăiesc cel mai mare coşmar al vieţii mele. Şi dacă asta nu te convinge, trebuie să ştii că unul dintre ultimele lucruri pe care le-a spus soţul meu înainte să intre în comă a fost că regretă că nu s-a vaccinat. Salvează o viaţă, salvează un soţ, salvează un fiu, salvează un prieten!", scrie americanca.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8831
Diferență: -0,1595
Ieri: 4.8909
Azi: 4.8176
Diferență: 1,53
Ieri: 4.7450
Azi: 5.7936
Diferență: 0,416
Ieri: 5.7696
Azi: 5.0705
Diferență: 0,6451
Ieri: 5.0380