Eveniment

Se deschide sezonul vacanţelor. Airbnb prezice o revenire fără precedent a călătoriilor

Se deschide sezonul vacanţelor. Airbnb prezice o...

Autor: Dorin Oancea

16.05.2021, 10:32 174

Platforma de rezervări online Airbnb prezice o revenire a călătoriilor „deosebită de orice am văzut înainte”, după ce a înregistrat un salt important  în rezervările de vacanţă, relatează BBC.

În primele trei luni ale anului, rezervările din SUA au depăşit nivelurile pre-pandemice, şi s-a înregistrat o „îmbunătăţire constantă” a afacerilor în Marea Britanie şi Franţa.

Cererea de vacanţe a crescut pe măsură ce unele ţări ies din blocaje.

Valorile rezervărilor au crescut cu 52%, la 10,3 miliarde de dolari, clienţii preferând sejururi pe termen lung şi proprietăţi rurale.

Deşi veniturile Airbnb au crescut la 886,9 milioane de dolari în acest trimestru, compania a raportat o pierdere netă de 59 de milioane de dolari, deoarece a rambursat împrumuturi legate de Covid.

Firma din San Francisco a avut rezultate bune în comparaţie cu alte companii din ospitalitate, consumatorii manifestând preferinţe pentru spaţii mai mari şi proprietăţi aflate departe de centrele oraşelor în timpul pandemiei.

În cele trei luni până la 31 martie, rezervările de vacanţă pentru familii le-au depăşit pe cele pentru grupuri mai mici sau călători solo, a spus compania.

Compania a spus, totuşi, că este încă devreme pentru a oferi proiecţii financiare pentru restul anului, avertizând că afacerile vor depinde de „severitatea şi durata” restricţiilor de călătorie în curs, în special în afara SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO