Eveniment

Se întrevede o nouă tranzacţie gigant în tech: Producătorul de chip-uri Broadcom este în discuţii să cumpere furnizorul de servicii cloud VMware pentru 60 de miliarde de dolari

Se întrevede o nouă tranzacţie gigant în tech:...

Autor: Ştefan Stan

24.05.2022, 11:33 111

Broadcom este în discuţii pentru a achiziţiona furnizorul de servicii cloud VMware Inc într-o tranzacţie de 60 de miliarde de dolari, care ar diversifica şi mai mult activitatea producătorului de cipuri în domeniul software-ului pentru întreprinderi, scrie Reuters.

Broadcom este în discuţii pentru a plăti aproximativ 140 de dolari pe acţiune în numerar şi acţiuni pentru VMware, au declarat sursele. Aceasta reprezintă o primă de 46% faţă de valoarea acţiunilor VMware de vineri.

În cazul în care negocierile se dovedesc a fi de succes, o tranzacţie ar putea fi anunţată chiar joi, când VMware urmează să raporteze rezultatele trimestriale, au adăugat sursele.

Bloomberg News a relatat prima dată despre discuţiile privind tranzacţia duminică, în timp ce Wall Street Journal a relatat pentru prima dată despre termenii achiziţiei luni. Broadcom şi VMware nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Acţiunile VMware au încheiat luni şedinţa de tranzacţionare în creştere cu 25%, la 119,43 dolari, în timp ce acţiunile Broadcom au închis în scădere cu 3%, la 526,36 dolari.

Broadcom produce o serie de cipuri utilizate în produse care variază de la telefoane mobile la reţele de telecomunicaţii. Achiziţia VMware i-ar oferi acces la centrele de date unde tehnologia acesteia din urmă este un pilon pentru clienţii de cloud.

"Credem că o achiziţie a VMware ar fi considerată ca având sens strategic; în concordanţă cu accentul pus de Broadcom pe construirea unei strategii de aprofundare a software-ului de infrastructură pentru întreprinderi", au declarat analiştii de la Wells Fargo.

Directorul general al Broadcom, Hock Tan, un miliardar american de origine malaeziană, a fost un prolific realizator de tranzacţii de când a preluat conducerea a ceea ce era un mic producător de cipuri în 2006. Achiziţiile regulate au ajutat la transformarea afacerii într-un colos în valoare de peste 200 de miliarde de dolari.

Cea mai îndrăzneaţă mişcare a lui Tan a fost încercarea de a cumpăra producătorul de cipuri mobile Qualcomm pentru 103 miliarde de dolari în 2017. Acest lucru a fost blocat de preşedintele american Donald Trump din cauza îngrijorărilor că ar da Chinei un avantaj în domeniul comunicaţiilor mobile.

După efortul eşuat, Broadcom şi-a mutat sediul central din Singapore în San Jose. Ulterior, şi-a întărit oferta de software prin cumpărarea CA Technologies pentru 18,9 miliarde de dolari şi a diviziei de securitate Symantec pentru 10,7 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO