Eveniment

Sechestru pe 16 imobile, în valoare de peste 41 de milioane de lei, în dosarul lui Carmen Adamescu

Sechestru pe 16 imobile, în valoare de peste 41 de milioane de lei, în dosarul lui Carmen Adamescu

Autor: Departamentul Social

18.10.2018, 13:13 120

Miercuri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au pus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute în proprietate de patru societăţi comerciale, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De asemenea, au fost poprite sumele dintr-un cont bancar deschis de una dintre firme, pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor celor patru societăţi.

Măsura asiguratorie a fost dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, având în vedere prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare, în cuantum total de aproximativ 47.944.000 lei.

Astfel, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat sechestrul asigurător asupra a 16 bunuri imobile, inclusiv un hotel situat în staţiunea Mamaia, în valoare totală de 41.453.458 de lei.

Carmen Adamescu a fost prezentă, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, ea contestând măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul Bucureşti. Anterior, ea fusese reţinută pentru 24 de ore.

Procurorii o acuză pe Carmen Adamescu de delapidare.

„A rezultat că, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, inculpata profitând de funcţiile deţinute a acţionat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile şi casieria persoanei vătămate în modalitatea însuşirii pentru sine sau pentru societăţile care erau deţinute şi controlate de aceasta şi membrii familiei sale. Mecanismul de operare a presupus încheierea unor contracte comerciale, cu durată lungă, toate având ca obiect prestări de servicii, activităţi care în realitate fie nu au fost efectuate, fie au fost prestate de angajaţii persoanei vătămate sau alte persoane juridice în baza unor relaţii contractuale directe, fie erau prestate chiar de către, dar în calităţile deţinute în cadrul persoanei vătămate pentru care era remunerată lunar sub forma unui salariu”, arată motivarea magistraţilor Tribunalului Bucureşti la măsura arestului la domiciliu.

AFACERI DE LA ZERO