Eveniment

Sectorul de construcţii a trecut Valea Plângerii şi încearcă să obţină cel mai bun rezultat din 2008 încoace

Sectorul de construcţii a trecut Valea Plângerii şi...

Autor: Iulian Anghel

17.06.2019, 09:08 1370

Lucrările de construcţii au crescut în primele patru luni din an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 17,8% (brut), acesta find cel mai bun rezutat, pentru această perioadă, din 2008 încoace. În aprilie faţă de aprilie trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 33,4%.

Datele INS relevă o revenire spectaculoasă a sectorului de construcţii, animat de fa­cilităţile fiscale introduse la finalul anului trecut, de costul redus al finanţării, dar şi de un început de an bun pentru „lucrările inginereşti“, prepon­derent investiţii ale statului. Sectorul în ansamblu a crescut în primele patru luni din an cu 17,8% (9% serie ajustată), acesta fiind cel mai bun rezultat din 2008 încoace, când avansul a fost de 30%.

„Statisticile indică continuarea pro­cesului de accelerare a dinamicii anuale spre maximul din iunie 2008, evoluţie susţinută de nivelul accesibil al costurilor reale de finanţare“, constată Andrei Rădulescu, directorul de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO