Eveniment

Şefa Ştirilor TVR şi-a dat demisia după ce SRTv nu a reflectat vineri noaptea tragedia din Colectiv

Şefa Ştirilor TVR şi-a dat demisia după ce SRTv nu a...

Autor: Madalina Cerban

02.11.2015, 13:38 5800

Raluca Stroe Brumariu, care, luni, şi-a dat demisia de la şefia Ştirilor TVR, a declarat pentru MEDIAFAX că a demisionat din cauză că vineri noapte, în timpul tragediei din Colectiv, nu a fost disponibilă, precizând totodată că în SRTv nu există o procedură aprobată de Breaking News.

"Eu am demisionat pentru că telefonul meu era pe silent, nu am răspuns, nu am fost aici (la sediul TVR, n.r.). Dar decizia de a sparge emisia sau de a intra (în direct, n.r.) nu era numai a Ştirilor. Noi avem şi alţi şefi care răspund de aceste lucruri, iar o procedură de Breaking News aprobată în Comitetul Director nu există", a spus Raluca Stroe Brumariu.

Întrebată de ce nu există o astfel de procedură aprobată, Brumariu a precizat că, în cazurile de Breaking News de până acum, jurnaliştii TVR intrau în direct la TVR News (fosta TVR Info, n.r.). TVR News a fost însă închisă pe 1 august, ca urmare a unei decizii luate de fostul Consiliu de Administraţie al SRTv, condus de Stelian Tănase, pentru diminuarea cheltuielilor Televiziunii Române, în contextul în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală blocase, în iulie, conturile operaţionale ale TVR.

"Au mai fost cazuri (Breaking News, n.r.), dar, de obicei, era pe vremea Info şi atunci funcţiona normal, iar restul se întâmplau în timpul zilei şi atunci emisia era aici. Noi, în timpul nopţii, nu avem emisie, în sensul că, dacă noi vrem să transmitem ceva, trebuie chemaţi oamenii în studiouri pentru a emite. Noi nu avem cum să emitem altfel. Trebuie chemată lumea în studio ca noi să putem emite", a explicat Raluca Stroe Brumariu.

În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi şefi din TVR care răspund de aceste lucruri, Raluca Stroe Brumariu a vorbit despre "ierarhia din instituţie", referindu-se la producătorul general interimar al SRTv, Liviu Nicolescu, care este şi director al Direcţiei Studiouri Centrale, şi la directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, care este şi directorul de programe interimar.

"Astfel de lucruri probabil că nu s-ar fi întâmplat dacă era aprobată procedura de Breaking News. Eu convenisem cu Liviu Nicolescu să perfectăm o astfel de procedură, n-o să vă vină să credeţi, începând cu 1 noiembrie, în care să avem o permanenţă în studio ca, dacă se întâmplă ceva, să putem imediat emite. Timpul n-a mai avut răbdare, ca să spun aşa", a mai spus Raluca Stroe Brumariu.

Întrebată dacă a preluat cineva conducerea Ştirilor TVR după demisia sa, Raluca Stroe Brumariu a spus că nu ştie. "Decizia nu este la mine, este la doamna Irina Radu (directorul general interimal al SRTv, n.r.)", a mai spus Raluca Stroe Brumariu.

Raluca Stroe Brumariu a demisionat, luni, din funcţia de coordonator interimar cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din Societatea Română de Televiziune.

Demisia a fost anunţată ca urmare a protestelor apărute după ce Televiziunea Română nu a difuzat imagini în regim de Breaking News privind incediul izbucnit vineri seară în clubul Colectiv din Bucureşti.

Brumariu a preluat conducerea Ştirilor TVR în luna mai, printr-o decizie a fostului preşedinte-director general al SRTv, Stelian Tănase. Aceasta l-a înlocuit la acel moment, în această funcţie, pe Claudiu Lucaci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO