Eveniment

Şeful campaniei de vaccinare este optimist: Ritmul de vaccinare va creşte semnificativ în aprilie

Şeful campaniei de vaccinare este optimist: Ritmul de...

Autor: Petru Mazilu

23.03.2021, 14:56 119

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, estimează că în aprilie va creşte semnificativ numărul persoanelor care se vaccinează în fiecare zi. Doar în centrele Pfizer vor fi aproximativ 80.000 de persoane vaccinate zilnic. 

Medicul Valeriu Gheorghiţă susţine că până la finalul primăverii, numărul persoanelor vaccinate în România ar putea fi mai mare de 100.000, în fiecare zi.

„Estimăm ca ritmul va creşte semnificativ în a doua parte a lunii aprilie. După jumătatea lunii aprilie, doar la centrele Pfizer vor fi 80.000 de persoane în fiecare zi la care se vor adăuga persoanele vaccinate cu celelalte tipuri de vaccin. Dacă jumătate din medici de familie acceptă să se alăture campaniei, estimăm că de la 10 persoane vaccinate în fiecare zi într-un cabinet vom avea 50.000 de persoane vaccinate într-o zi, suplimentar, în toată ţara”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 mai spune că probabil, înainte de Paşte, în România vor fi aproape 4 milioane de persoane vaccinate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO