• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.6906
  • Leu / USD5.0130
Eveniment

Semne de întrebare înainte de moţiune. Premierul Ludovic Orban: Dacă se ajunge în variantă de anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern,chiar dacă preşedintele mă propune tot pe mine

Semne de întrebare înainte de moţiune. Premierul Ludovic Orban: Dacă se ajunge în variantă de anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern,chiar dacă preşedintele mă propune tot pe mine

Ludovic Orban a declarat luni că parlamentarii PNL nu vor vota învestirea altui Guvern, chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va propune tot pe el în funcţia de premier. 

„Dacă se ajunge în variantă de anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că PNL îşi menţine poziţia chiar şi în cazul în care Klaus Iohannis îl va propune tot pe el în funcţia de premier.

El a mai precizat că nu a fost luată în considerare varianta demisiei sale.

„PNL a decis în Consiliul Naţional că are drept candidat pentru funcţia de premier pe preşedintele PNL, adică susbsemnatul. Asta e decizia Consiliului Naţional, deci candidatul PNL pentru funcţia de prim-ministru este actualul prim-ministru. (...) În ciuda fake-news-urilor lansate, vă spun că nu a fost lansată, până acum, în evaluare, în perspectiva posibilităţii de a declanşa anticipate, varianta demisiei mele. Simplu”, a explicat Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD reuşeşte să formeze o majoritate şi să îl propună ca premier, Orban a răspuns că „ar însemna să se facă de râs în faţa întregii naţiuni”.

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că e sigur că PSD şi UDMR dispun de voturile necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură. Liderul PSD a adăugat că speră ca votul să aibă loc cât mai repede.

Pentru a demite Guvernul Orban prin moţiune de cenzură sunt necesare 233 de voturi.

În cazul în care Guvernul e demis şi două propuneri consecutive sunt respinse, se organizează alegerile anticipate.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: -0,0182
Ieri: 4.9480
Azi: 5.0130
Diferență: -1,1477
Ieri: 5.0712
Azi: 5.6906
Diferență: 0,4253
Ieri: 5.6665
Azi: 5.0700
Diferență: -0,8584
Ieri: 5.1139