Eveniment

Situaţia nu arată bine. 76 cazuri de coronavirus în Italia. Premierul Giuseppe Conte anunţă carantină în mai multe localităţi

Sursă foto: Profimedia

Sursă foto: Profimedia

Autor: Departamentul Externe

23.02.2020, 08:12 305

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns în Italia la 76. Premierul Giuseppe Conte a anunţat măsuri dure: carantină în mai multe localităţi, suspendarea activităţilor sportive, a meciurilor şi a excursiilor. 

Potrivit „Corriere della sera”, sâmbătă numărul persoanelor infectate a ajuns la 76, din care 54 în Lombardia, 17 în Veneto (între care un medic) 2 în Emilia Romagna, 2 în Lazio şi unul în Piemonte.

Numărul localităţilor intrate în carantină a ajuns la 11, din zonele Lodi şi Veneto: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi San Fiorano.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat, la finalul şedinţei Consiliului de Miniştri, că poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină.

Au fost suspendate manifestările publice şi activităţile şcolare.

„Suntem foarte încrezători cu privire la colaborarea oamenilor. Sunt sigur că va exista o formă de colaborare intensă cu comunitatea locală. În orice caz, vom pregăti măsuri pentru ca iniţiativele luate să fie puse în aplicare pe deplin”, a spus Conte.

Încălcarea măsurilor de precauţie va fi pedepsită, a adăugat Conte.

De asemenea, Ministerul Sportului a suspendat toate activităţile sportive programate duminică în Veneto şi Lombardia. Astfel, meciurile Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria şi Verona-Cagliari sunt anulate.

La nivel mondial, numărul deceselor din cauza coronavirusa ajuns la 2.458.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO