Eveniment

Şoferiţa care a acroşat un poliţist care o oprise pentru un control în Ploieşti, apoi a fugit şi a circulat pe contrasens pe autostrada A 3, fiind prinsă lângă Capitală, a fost reţinută

Şoferiţa care a acroşat un poliţist care o oprise pentru un control în Ploieşti, apoi a fugit şi a circulat pe contrasens pe autostrada A 3, fiind prinsă lângă Capitală, a fost reţinută

Autor: Daciana Ilie

16.06.2013, 19:08 3423

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, procurorii Parchetului Judecătoriei Ploieşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şoferiţei care în noaptea de sâmbătă spre duminică a acroşat un poliţist, apoi a fugit, fiind urmărită zeci de kilometri pe autostrada A3, unde a circulat cu viteză foarte mare, pe contrasens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Luni, femeia va fi dusă la Judecătoria Ploieşti cu propunerea de arestare preventivă, ea fiind acuzată de ultraj.

Daniel Radu a precizat că pe numele femeii a fost întocmit, de asemenea, dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice, întrucât ea s-a opus procedurilor legale prin care anchetatorii ar fi putut stabili dacă a consumat alcool sau dacă se afla sub influenţa substanţelor psihotrope în momentul producerii faptelor.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că femeia a avut un comportament violent de mai multe ori pe parcursul cercetărilor, ea opunându-se în momentul în care a fost prinsă, poliţiştii folosind spray lacrimogen pentru a o scoate din maşină şi încătuşând-o pentru a o putea transporta la sediul Poliţiei Ploieşti.

Potrivit anchetatorilor, în momentul în care a fost prinsă femeia nu avea asupra sa permis de conducere, întrucât acesta îi fusese reţinut pentru o perioadă de 90 de zile fiindcă depăşise viteza legală cu peste 50 de kilometri la oră, şoferiţa circulând în baza unei dovezi provizorii, care va expira zilele următoare.

Femaia, aflată la volanul unui autoturism Opel Corsa, a fost oprită, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.40, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din Ploieşti, în faţa sediului Poliţiei Municipale, de către un echipaj care făcea un control în trafic.

Femeia a încetinit, unul dintre agenţii de la Rutieră s-a apropiat de maşină, iar în momentul în care acesta a băgat mâna pe geamul maşinii pentru a lua actele femeii, aceasta a tras centura de siguranţă şi a pornit, rănindu-l pe agent la mână.

Poliţistul a fost nevoit să urce pe maşina femeii ca să nu fie rănit mai grav, iar după aproximativ o sută de metri s-a aruncat de pe autoturism.

Un echipaj de poliţie a plecat în urmărirea femeii şi a oprit-o pe o stradă din Ploieşti, însă şoferiţa a refuzat să iasă din maşina în care se blocase, pretinzând că se simte rău, la un moment dat reuşind să fugă şi să iasă din oraş.

Ulterior, ea a intrat pe autostrada A 3 Bucureşti - Ploieşti, unde a circulat pe contrasens şi cu farurile maşinii stinse. Poliţiştii au reuşit să o prindă la intrarea din zona de nord a Capitalei.

Subcomisarul Florin Aristan, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Ploieşti, declara că în momentul în care a fost prinsă femeia s-a opus, astfel încât poliţiştii au fost nevoiţi să o încătuşeze. La audieri, ea le-a spus anchetatorilor că a fugit fiindcă era urmărită de mafia rusească.

Femeia, în vârstă de 45 de ani, este medic de familie în Focşani.

AFACERI DE LA ZERO