Eveniment

Soluţii la vremea extremă: Premierul Ciucă anunţă crearea unei celule de criză pentru monitorizarea situaţiei

Soluţii la vremea extremă: Premierul Ciucă anunţă...

Autor: Cosmin Pirv

20.07.2022, 11:28 716

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că de joi va funcţiona o celulă de criză în cadrul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei,  care va monitoriza efectele produse de temperaturile foarte ridicate. Meteorologii au emis avertizări de caniculă pentru următoarele zile.

„Am discutat cu reprezentanţii Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie şi prognozele pentru perioada imediat următoare evidenţiază temperaturi foarte ridicate, motiv pentru care am să dau sarcina DSU pentru ca la nivelul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei să funcţioneze începând de mâine o celulă de criză care va fi destinată pentru monitorizarea efectelor produse de temperaturile foarte ridicate”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a anunţat că mirecuri va avea loc o întâlnire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care va întocmi o decizie prin care se va transmite către toate CJSU un pachet de măsuri care vizează monitorizarea şi măsuri de prevenire a efectelor produse de temperaturile ridicate.

Şeful Guvernului a spus că vor fi luate măsuri de informare a populaţiei, de coordonare cu organizaţiile neguvernamentale pentru identificarea persoanelor vulnerabile, iar Ministerul Sănătăţii va pregăti un pachet informativ pentru populaţie, care va include şi punctele de prim ajutor instalate.

Celula de criză va funcţiona atât timp cât este nevoie, a mai anunţat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO