Eveniment

Ce spun dezvoltatorii şi brokerii imobiliari despre modificările aduse programului Prima casă: „Programul Prima casă devine din ce în ce mai instabil şi va dispărea de pe piaţă“. Dezvoltatorii imobiliari cred că familiile cu copii au nevoie de apartamente mari, cu preţuri care depăşesc plafonul stabilit de Ministerul Finanţelor

Autor: Ramona Cornea

27.08.2019, 00:08 2258

Ministerul Finanţelor a pro­pus printr-un pro­iect de lege mo­difi­ca­rea Programului Pri­ma casă şi rede­numirea acestuia în O familie, o casă, printre schimbări regăsindu-se şi intro­ducerea unui prag de venit pentru beneficiari, de maximum 4.500 lei la familiile fără copil şi 7.000 lei la cele cu copii, precum şi a preţului maxim de achiziţie al locuinţei care poate fi cumpărată, de 70.000 euro. Dezvol­tatorii şi brokerii imobiliari afirmă că schimbările anunţate de Ministerul Finanţelor nu vor afecta foarte mult piaţa imobiliară din România.

„Pe anumite segmente, piaţa imobiliară nu va simţi influenţe majore după aceste modificări aduse progra­mului Prima casă. Proiectele de la periferie vor fi avantajate, se vor vinde apartamentele mici. Au crescut preţurile locuinţelor construite şi nu se mai încadrează în program. Nu cred că va fi o schimbare majoră pe piaţa imobiliară din cauza modificărilor“, a declarat Antoanela Comşa, director general al subsidiarei locale a companiei spaniole de dezvoltare imobiliară Gran Via şi preşedinte al AREI (Asociaţia Investitorilor Străini în Real Estate).

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO