Eveniment

Stresul la locul de muncă, asociat cu bolile de inimă la bărbaţi

Stresul la locul de muncă, asociat cu bolile de inimă...

Autor: Andreea Tobias

23.09.2023, 21:29 309

Studiul, realizat pe aproape 6.500 de angajaţi cu responsabilităţi de birou, a constatat că bărbaţii care se simţeau stresaţi la locul de muncă aveau un risc de până la două ori mai mare de a dezvolta boli de inimă decât colegii lor care erau mai mulţumiţi la locul de muncă, potrivit yahoo news.

În unele cazuri, problema a luat forma „stresului la locul de muncă", ceea ce înseamnă că angajaţii se simţeau presaţi să performeze, dar nu aveau prea multă putere asupra modului în care să îşi facă treaba.

În alte cazuri, problema principală a fost „dezechilibrul efort-recompensă", care se întâmplă când angajaţii simt că eforturile lor nu sunt răsplătite în mod adecvat, fie prin plată, promovare, recunoaştere sau un sentiment de împlinire.

Bărbaţii care au raportat oricare dintre aceste tipuri de stres la locul de muncă au avut cu aproximativ 50% mai multe riscuri de a dezvolta boli coronariene în următorii 18 ani, comparativ cu bărbaţii care sunt mai „fericiţi” la locul de muncă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO